PRACOWNIA GASTRONOMICZNO – USŁUGOWA


Pracownia gastronomiczno–usługowa utworzona w projekcje Centrum Integracji Społecznej daje uczestnikom:

dogodne warunki szkoleniowe
–    wyposażoną pracownię
–    opiekę instruktora
–    odzież ochronną
–    posiłek regeneracyjny

Uczestnicy w ramach 2 kwartału podnosili umiejętności:
–    wiedzę teoretyczną z gastronomi i usług
–    przygotowania stanowiska pracy
–    doboru i przygotowania sprzętu oraz materiałów do wykonywanych zadań
–    przestrzegania przepisów BHP i p-poż
–    obsługi konsumenta
–    nakrywania i dekorowania stołów.


Uczestnicy w ramach 2 kwartału  nabyli umiejętności:
–    opracowanie i wdrożenie systemu HACCP
–    opracowanie systemu GHP i GMP
–    dekorowania potraw (carving),
–    ustalanie menu na imprezy okolicznościowe (wesela, bankiety, obiady biznesowe)
–    przygotowanie i podanie uroczystego obiadu komunijnego
–    sporządzania ciast, ciasteczek
–    obsługa imprez masowych na Rock Reggae Festiwal
–    obsługa imprezy na Uroczystym otwarciu CIS
–    przygotowanie i obsługa spotkania  integracyjnego
–    udział i promocja wyrobów pracowni na Międzynarodowym Pikniku Organizacji
     pozarządowych

View the embedded image gallery online at:
http://fundacjabrzeszcze.pl/index.php/pracownia-gastronomiczno-uslugowa/155-ii-kwartal-dzialan-pracowni?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigFreeId58e0898c38

Wstecz